Bioklimatske tende za boravak na otvorenom cijele godine

Zahvaljujući bioklimatskim tendama i razvoju tehnologije, možete slobodno uživati u vašem vanjskom prostoru u bilo koje godišnje doba

Nazovite odmah

Kontaktirajte nas

Kako stvoriti idealan životni prostor koji kombinira zaštitu i otvorenost, dizajn i održivost, te unutarnji i vanjski prostor u jedinstvenoj strukturi? To možete postići bioklimatskim tendama, koje su trenutačno najfunkcionalniji sustavi koji štite od sunca na otvorenom prostoru, a pružaju udobnost i smanjenje troškova (zbog klimatizacije).

Dizajnirane su tako da mogu regulirati temperaturu i vlažnost pružajući prirodnu klimatizaciju. Sastoje se od aluminijskih lamela koje se mogu pomicati i podešavati, ovisno o vremenskim uvjetima. Tako možete uvijek kontrolirati količinu svjetla, topline i vjetra na vašoj terasi ili dvorištu. 

Novi "zatvoreni" prostor na otvorenom

Instaliranjem bioklimatske tende stvarate novi "zatvoreni" prostor na vašoj terasi ili vrtu koji možete koristiti kako želite, u skladu s vašim navikama. Ne morate se ograničiti da dobijete samo dnevni boravak na otvorenom, to može biti i blagovaonica, kuhinja ili kućni ured. 

Zahvaljujući mogućnosti prilagodbe u bilo koji arhitektonski kontekst - za svaki će se prostor naći idealno rješenje. Tako možete pametno upravljati prostorom, stvarajući modularno zasjenjenje posebno pogodno za terase. 

Samostojeće bioklimatske tende mogu se postaviti odvojeno od objekta i bez potpore. No možete ju postaviti i odmah uz vanjski zid zgrade, kuće ili stana, a savršeno su rješenje i u urbanim sredinama kao što su trgovi i pješačke zone. Naime, posebnu korist njezinom instalacijom može imati poslovni i ugostiteljski sektor, jer pomiče granicu udobnosti i funkcionalnosti te povećava raspoloživi prostor. Jednostavnom ugradnjom više modula, jedan pored drugog, mogu doseći velike dimenzije te stvoriti jedinstvenu i originalnu konfiguraciju.

U korak s razvojem tehnologije

Bioklimatske tende nude zaštitu od sunca i kiše koji se temelji na principu klimatizacije

Posebnost svake tende su upravo lamele koji omogućuju podešavanje osvjetljenja, zasjenjenja i ventilacije prostorije. One se mogu okretati do 120 stupnjeva, što omogućuje kontrolu nad osvjetljenjem, protokom zraka i temperaturom. Tako se može prilagoditi vremenskim uvjetima i stvoriti ugodnu atmosferu bez potrebe za klimatizacijom ili grijanjem.

Tijekom kišnih dana lamele se mogu potpuno zatvoriti kako bi pružile zaštitu, a kišnica se odvodi kroz oluk, koji je skriven unutar aluminijskih stupova. U sunčanom vremenu mogu se otvoriti da propuštaju više svjetla i zraka. U slučaju jakih vjetrova, lamelama se može promijeniti kut kako bi se smanjio utjecaj vjetra na terasu.

Mogu imati integrirane sustave za ventilaciju i odvodnju, koji dodatno poboljšavaju klimatizaciju i stvaraju ugodniji ambijent na terasi. Ventilacijski sustavi pomažu u smanjenju vlažnosti i poboljšavaju cirkulaciju zraka, dok navodnjavanje pomaže u održavanju optimalne razine vlage.

Bioklimatske tende također imaju druge korisne značajke, uključujući automatsko otvaranje i zatvaranje ovisno o vremenskim uvjetima, kao i mogućnost integracije s pametnim kućnim sustavima za daljinsko upravljanje. Zahvaljujući razvoju tehnologije, možete slobodno uživati u vašem vanjskom prostoru u bilo koje godišnje doba. 

Profinjena estetika

Ostakljenje omogućuje uživanje u vanjskom prostoru u hladnijim godišnjim dobima i tijekom kišnih dana. To jamči diskretnu, ali profinjenu estetiku u kombinaciji s otpornošću na vjetar, zrak i vodu. Tende omogućuju i zasjenjivanje i privatnost. A ako vam je pak potrebno "stvoriti" svjetlo, sustavi rasvjete omogućuju i to. Uz to, ona zaista uljepšava vaš stambeni, poslovni ili ugostiteljski prostor.

Ove tende su popularne među vlasnicima domova, restorana i poslovnih prostora zbog svoje funkcionalnosti i estetike. Pružaju izvrsnu zaštitu od sunca i kiše, što ih čini savršenim izborom za sve koji žele uživati u udobnosti i kvaliteti života na otvorenom prostoru tijekom cijele godine.

Najbolji načini za zatvaranje terase ili balkona

Najbolji načini za zatvaranje terase ili balkona

Pergola tenda je moderno rješenje, minimalističkog izgleda, tako da se lagano može uklopiti u bilo koji prostor

Zašto je dobro konzultirati se s prodajnim savjetnikom

Zašto je dobro konzultirati se s prodajnim savjetnikom

Naši savjetnici će vam jednostavno predstaviti različite opcije nudeći vam više mogućnosti za prilagodbu tende vašim navikama i željama

Proširite životni prostor: Instalirajte pergolu na terasi

Proširite životni prostor: Instalirajte pergolu na terasi

Što ako vam ponudimo rješenje koje je potpuno prilagođeno vašim potrebama koje se također kroz godinu mijenjaju?

Naši klijenti

CocaCola, Tisak, Narodne Novine, Školska knjiga, HPB, Tele2, HEP, Martimex, Jamnica, Mlinar, Submarin, Leggiero